torsdag 30 oktober 2014

"Kvalitet"

Måste slå ett slag för min kära vän (som ibland hjälp till under Fashion) Camilla Thulins nya serie "Kvalitet" som går på UR just nu. 

 

I stora drag handlar det om hur svenskarnas textilkonsumtion ökar och man går till botten med vad det är vi köper? Camilla är programledare och guidar tittarna på en resa där vi följer kläderna från ursprung till färdiga plagg. Man tittar på material, hantverk och klädstilar och lär oss mer om farliga kemikalier som finns i flera av de plagg vi köper. Allra mest ser jag så klart fram emot kommande inslag ifrån höstens Fashion auktion men så länge - håll till godo här!



Källor UR och Pinterest

söndag 26 oktober 2014

Stephen Sills, Magasin 5 & Nutida...

Mycket inspirerad av designern Stephen Sills våning i New York (var annars?) blandar jag toppar (mina då) från Magasin 5 och Nutida som ni väl inte har missat hoppas jag?...

Stephen Sills’s New York apartment ~ Italian Directoire mirror, a Man Ray photograph and a Greek marble urn complement the Louis XVI fireplace. François Halard via T Magazine.

Sills berättar i en intervjun att han inte kan leva med färg i sitt hem längre men den varierade bleka färgskalan ackompanjerad med patina gör det allt annat än trist. Passa också på att se videon som gjordes i samband med intervjun här!



Ny twittrare...

Är ingen mindre än en av mina favoriter Drottning Elizabeth (88 år) som i fredags drog av sig sina vita handskar och la ut sin första tweet under ett besök på The Science Museum i London som löd: “It is a pleasure to open the Information Age exhibition today at the @ScienceMuseum and I hope people will enjoy visiting. Elizabeth R.”. Följ henne NU @BritishMonarchy!






Källor Vanity Fair

fredag 10 oktober 2014

Portrait d'homme, Dionís Renart av Pablo Picasso

Modernas mest värdefulla och omtalade objekt är porträttet Portrait d'homme, Dionís Renart, målat av Pablo Picasso. Porträttet föreställer skulptören Dioís Renart och har ett utrop på 8 000 000 kronor. Det har tidigare funnits i en privat samling och har aldrig varit ute på auktion - förrän nu...









Bilder och källor Stockholms Auktionsverk